groeistrategie

Je bedrijf laten groeien

Als ondernemer wil je natuurlijk continu nieuwe dingen proberen. Je moet tenslotte wel ontwikkelen om bij de nieuwste trends te horen. Als je niet mee gaat met de tijd, zul je zien dat klanten voor de concurrentie gaan kiezen. Het is handig om hier als bedrijf goed over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan een groeistrategie. Een manier om je bedrijf meer zichtbaar te maken is het toepassen van SEO. Hierdoor kom je hogerop in de zoekresultaten van Google.

Bestaande of nieuwe markt

Bij een groeistrategie kun je ervoor kiezen om voor een volledige nieuwe markt te gaan en je focus hierop te leggen. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw bedrijf verder te ontwikkelen in een al bestaande markt. Als je ervoor kiest om op een bestaande markt te focussen, dan is  het handig om hierin ook weer onderscheid te maken. Je kunt je bedrijf namelijk meer naar de voorgrond laten komen door het marktaandeel dat een concurrent heeft te laten afnemen. Ook is het een optie om het aantal verkopen aan de huidige kopers te laten toenemen. Hierin is het dus belangrijk dat je als bedrijf goed weet hoe je deze groeistrategie aan gaat pakken.

Kom hoger in zoekresultaten

Als je aan de slag gaat met SEO, dan zijn er vele verschillende zaken waar je als bedrijf op kunt focussen. Een belangrijk punt waarbij je met SEO aan de slag kunt gaan, is linkbuilding. Hierbij zorg je ervoor dat links van jouw website op externe pagina’s komen te staan. Mensen kunnen dan via deze link op jouw website komen. Een ander goed punt voor SEO is het optimaliseren van je website. Als je dit doet, zoals de snelheid van je pagina’s verbeteren, mooiere content en duidelijke informatie, dan ziet Google dit als een pluspunt. Hierdoor zul je sneller hogerop komen in de zoekresultaten.